Vackrast just nu: Alina

arvo pärt alina


I could compare my music to white light wich contains all colours. Only a prism can divide the colours and make them appear; the prism could be the spirit of the listener.
  - Arvo Pärt

Läs om Arvo Pärts verk
Alina

Andra verk att lyssna på: Tabula Rasa och Te deum.

Här kan man lyssna på smakprov  - bl a Cantus in memoriam Benjamin Britten och Fratres från Tabula Rasa och Silouans song och Berliner Messe från Te Deum.

Kommentarer
Postat av: gunnar a

Alina var det enda jag lyssnade på i höstas då jag satt o skrev. Det är svårt att hitta musik som fungerar så, treminuterspopdängor t.ex gör mig bara raslös och får mig att vilja göra nåt annat, nåt som ger en mer omedelbar belöning.

2006-04-30 @ 00:04:03
Postat av: ulrika

hej gunnar! ja, jag har hört flera sådana saker om alina, från andra, den inverkar lugnande på nåt sätt. det är så oerhört smärtsamt vackert men samtidigt så skönt att vara i...

2006-04-30 @ 08:28:05
Postat av: Helena

Det där lät intressant. Jag har Tabula Rasa och tycker väldigt mycket om den. Skulle vilja hitta något att lyssna på när jag skriver. Något att vara länge i. Kollar upp!

Postat av: clara

alina - den är väl använd i teatersammanhang och film - tyvärr - skulle själv gärna - till nån pjäs men - jag glömmer aldrig första gången jag hörde den - när jag och a mötts igen efter många år i ett rum precis den här årstiden fast fem år sedan
musiken och hjärtat och huvudet sprängdes i kristaller

2006-05-03 @ 16:49:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback