10-i-topp, ja, va fan!

Här är ett försök till 10-i-topp-album-lista (utan inbördes ordning) första halvåret (2007):

(nu reviderad efter diverse missöden!)

electrelane - no shouts no calls
maps - we can create
the twilight sad - fourteen autumns & fifteen winters
a sunny day in glasgow - scribble mural comic journal
rio en medio - bride of dynamite
woods - at rear house
panda bear - person pitch
the honeydrips - here comes the future
blonde redhead -23
low - drums and guns

drums and guns


övriga som är värda att nämna (alternativt nästan kom med): the national - boxer, boat club - caught the breeze (ep), taken by trees - open field, of montreal - hissing fauna, radical face - ghost, efterklang - under giant trees (ep), arcade fire - neon bible, tarwater - spider smile, the sea & cake - everybody, wildbirds & peacedrums - heart core, the boats - tomorrow time.

och sen finns det förstås en massa som jag inte hört än: library tapes nya, eric de vahls "oh my spine", taxi taxis ep på rumraket, andrew bird, the fields album "from here we go sublime" måste jag kolla upp och lyssna på mer verkar det som, rock plaza central - are we not horses, basia bulat, explosions in the sky, ladybug transistor m fl m fl. vill gärna ha tips, tack!***
uppdatering
(nya uppgifter och slarv från mig): tap tap - lanzafame släpptes 2006 på annat bolag i begränsad upplaga och sedan på stolen recordings - också 2006; samma gäller för fujiya & miyagi - transparent things, släpptes förra året på annat bolag (?) men i år på grönland records. båda måste således tas bort från listan ovan!

dessutom upptäckte jag att jag hade glömt ta med ytterligare några fantastiska skivor såsom the sea & cake, wildbirds & peacedrums, the boats... hm, klantigt klantigt, slarvigt osv. ska också vid tillfälle uppdatera med länkar till myspace och hemsidor + skriva ner skivbolagens namn för respektive album.

Kommentarer
Postat av: Anna Rosendahl

Bra låtar, bra blogg

2007-08-04 @ 15:31:24
Postat av: pinhead

The Twilight Sad går varm på stereon för tillfället. Mycket bra skiva. Men The Horrors?
Lyssna på senaste Stars of the Lid - And Their Refinement Of The Decline. New Pornographers - Challengers kan vara nått för dig den med. Nya Animal Collective - Strawberry Jam så klart. Liars - Liars. Sorcerer - White Magic är inte dum den heller. Likaså September Collectives senaste.

Postat av: ulrika

haha, jag visste att nån skulle kommentera det där med the horrors, men jag gillar det! men det är ju inget som hamnar på nån årets tio-i-topp-lista, kanske kanske på 30-i-topp...
tusen tack för tips!! Liars förra gillade jag, ska absolut kolla upp! Animal collective, jag gillar ju panda bears senaste och animals feels-albumet så...

2007-08-06 @ 10:07:57
Postat av: ulrika

hm, vi närmare eftertanke kanske jag ska ta bort horrors... de kommer ju inte hamna på min tio-i-topp-lista hur som, eller förmodligen ens 20-i-topp, när året är slut... däremot är de andra helt klart med och tävlar!

2007-08-06 @ 21:08:38
Postat av: ulrika

och sen hade jag ju glömt en annan kandidat: tarwater
- spider smile!!!!

2007-08-06 @ 21:19:37
Postat av: pinhead

Fujiya & Miyagi släpptes på Tirk Records förra året. 2006-års 10 bästa skiva enligt mig. Ja Liars och Animal Collective är måsten. Hehe ja ta bort The Horrors, gillade inte det lilla jag har hört.
Tarwater har jag inte lyssnat på, men Morr brukar ge ut bra grejer.

2007-08-07 @ 12:00:26
URL: http://pinhead.blogsome.com/
Postat av: ulrika

jag är ju helt koko i bollen :) har haft mina skivor lite utspridda, och har helt glömt bort att ta med i beräkningen: wildbirds & peacedrums, the boats och the sea & cakes album... ja,ja så går det när man har lite för bråttom, elelr nåt... det blir en reviderad tio-i-topp snarast

2007-08-07 @ 14:46:52
Postat av: Johan

Bra lista! Kan varmt rekommendera Windmills skiva, som toppade vår lista, om du inte redan har hört den. Napoleon IIIrd - In debt to är ganska bra, Sunset Rubdowns nya låter också lovande. Har nyligen också börjat lyssna på We all have hooks for hands, deras skiva från i år låter väldigt lovande än så länge, lite som Oh No! Oh My!.

2007-08-08 @ 08:09:06
URL: http://bunnyrabbits.blogspot.com
Postat av: ulrika

tack för tips! jag har just kollat upp seabear, som nämnts ett antal gånger på er blogg, och som jag tror du hade med på din individuella lista, åh, jag gillar det verkligen! underbart! måste ha!

2007-08-08 @ 11:46:56
Postat av: Salim

Mycket bra musik där! Seabear var riktigt bra. Vill tipsa om Brown recluse sings vars Ep "black sunday" tillhör ett av årets absolut bästa släpp. Lyssna (och beställ) på http://www.myspace.com/brownreclusesings

2007-08-08 @ 14:01:09
Postat av: ulrika

salim: hej! och tack för tipset, ska genast kolla upp! ser att du då och då är inne på cricketforumet, det är jag med men inte så mycket som förr. men många bra recensioner där på sistone.

2007-08-08 @ 15:35:09
Postat av: ulrika

salim: förresten har du hört senaste ladybug transistor? är den bra?!

2007-08-08 @ 15:45:07
Postat av: ulrika

förresten, rättelse: såg att black sunday ep:n är släppt 2006, men att det finns nåt mer från 2007 som heter soft skin, är det en fullägdare kanske?! nåväl, hur som helst black sunday-låtarna är skitbra!

2007-08-08 @ 15:52:54
Postat av: Salim

Ja, jäklar. Den är visst från 2006, var övertygad om att den var från i år. Nåväl, de släpper en till ep nu i höst. Hoppas det kommer ett album snart också...
Brukar kolla in cricket jag också. De skriver bra recensioner, även om det varit lite si och så med uppdateringen emellanåt.
Har inte hört nya Ladybug än. Är den bra? Lyssnar annars just nu mycket på Laura Veirs "saltbreakers" (underbar!), Trashcan sinatras två första, plus mycket annat.

2007-08-08 @ 21:04:58
Postat av: Salim

Ha ha. Nu såg jag att du också undrade om Ladybug-skivan var bra så jag antar att du inte heller har hört den. Ska kolla upp! Har du varit på några bra konserter i år då?

2007-08-08 @ 21:08:07
Postat av: ulrika

jag var på accelerator, såg electrelane och maps, båda var riktigt riktigt bra. och junior boys. sen var det lite rörigt, som det ju blir ibland på festivaler :) såg/hörde peter bjorn and john, sea & cake, studio, digitalism. och bright eyes i några minuter. missade dock taken by trees och bright black morning light, hade jag verkligen velat se!
annars var det endel konserter i våras, ass (mycket bra!), och på debaser bla: heaviness, santa maria och au revoir simone, the concretes, the horrors... var på två fina releasefester också, taken by trees och vinter.
men känns ändå som jag missade en del, både arcade fire och joanna newsom, fujiya & miyagi, of montreal, blonde redhead...
sen blev det inget av parklife-festivalen härom helgen heller, hade velat se honeydrips och boat club, och det fanns nåra till som verkade intressanta...
själv då?!

2007-08-09 @ 11:08:18
Postat av: Salim

Jag var också på Accelerator. Såg bland annat Junior Boys, Electrelane, Lekman, TTA, Bright eyes, Presets, lite Gruff Rhys i ösregn, Jamie T och några fler. Hade velat se fler band i allhuset, bla Kate Nash och TBT, men det var jämt kö in dit tyvärr.
Var utomlands endel i våras så jag missade ganska mycket då, bland annat Klaxons, The Tellers och Häpna-dagen i Tumba, men såg iaf Arcade Fire + Electrelane på cirkus. Sedan har jag även sett Cornelius på södra, Boat club på pet sounds bar, Taxi taxi + New young pony club på södra bar, Honeydrips och nu senast Cats on fire + Besties på Landet, vilket var mycket bra. Säkert fler men minns inte riktigt.
Tråkigt att Ugglan har lagt ner förresten, de brukade alltid ha intressanta uppträdanden där. Hoppas de återkommer under hösten någon gång, tror att det var snack om det.

2007-08-09 @ 18:31:41
Postat av: ulrika

mycket bra där. och landet har ju alltid bra små spelningar...
ja, häpna-dagen i tumba , den hade jag ju velat gå på men missade!
och ugglan,så himla tråkigt - har verkligen saknat det stället! läste också nånstans nåt om att de skulle öppna igen, men i annna lokal eller?!

2007-08-09 @ 19:02:30
Postat av: Salim

Hmm. Vet inte riktigt. De har ju haft ett par arrangemang på marie leveau under våren/sommaren, men det var nog bara en sorts nödlösning tror jag. Brukar få nyhetsbrev av dem ibland så de hör nog av sig när de har något nytt att komma med.

2007-08-09 @ 20:56:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback