Idag: Nattvardsgästerna 14.35 kanal 1

nattvardsgästerna

Ja, jag vet att vi just nu blir överösta med program om och filmer av Bergman Bergman Bergman. Men missa för guds skull inte Nattvardsgästerna som visas på kanal 1 kl 14.35 idag. En av hans absolut starkaste, mest gripande filmer. Andra personliga favoriter är Persona (visas imorgon onsdag 14.30) och Viskningar och rop. Annat man bara måste se tycker jag, om man är minsta intresserad av Bergman, är Scener ur ett äktenskap.


*
Och när vi nu är inne på nyligen bortgångna regissörer - glöm inte att kolla upp Antonioni, vars film Blow-up med en ung Vanessa Redgrave rekommenderas varmt! Själv ska jag kolla upp ytterligare filmer såsom Natten och Äventyret.


**
Annars vill jag just nu se fler filmer av Jean-Luc Goddard. Jag har sett Till sista andetaget förstås, och en eller två till som jag just nu inte minns namnet på, det var ett bra tag sen. Vad rekomenderar ni? Tacksam för tips.

Kommentarer
Postat av: Jonatan

världens bästa bergman! var du på bergmanhelgen i filmhuset?
jag gillar för övrigt din blogg rejält.

Postat av: ulrika

åh, tack tack... vad glad jag blir! men jag har blivit så dålig på att uppdatera, hänger mest på facebook numera, haha... men där kan man ju också tipsa (sina kompisar blir det ju då)om bra musik och filmer e t c

2007-11-26 @ 13:15:39
URL: http://ristarinsinamarken.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback