Film: The Brown Bunny

"the worst film in the history of Cannes"

brown bunny dvd


The brown Bunny av Vincent Gallo är rak, ömsint, ångestladdad och smärtsamt uppriktig (om än inte lite väl manligt narcissistisk!); en film som långsamt och metodiskt trappas upp till den smärtsamma händelsen kring vilket allt kretsar, en film som i slutet ställer den manliga sexualiteten mot väggen; den är fylld av smärta, ensamhet, längtan, själväckel och förträngning; sevärd och drabbande.

Tillägg: Omtalad framförallt för scenen där skådespelerskan Chloe Sevigny faktiskt for real suger av Vincent Gallo. Den smärtsamma händelsen som filmen faktiskt hela tiden kretsar kring men som man först mot slutet får uppenbarad, själva filmens stora trauma, och de frågeställningar den skapar försvann tydligen i den upprörda diskussionen kring den kontroversiella scenen i hotellrummet.

Kvällens låt!

Don´t Loose yourself (Laura Veirs)

Dikt
*
och på stolar och bord i sängar på madrasser i garderober garderober klädkammare kök i badrum i de långa korridorerna springer vi sliter vi av oss kläderna river springer vi nakna genom rum efter rum hela huset
korridorerna upplysta släckta och vi tar varandra om och om igen på golvet stolarna borden madrasserna vi
tar varandra under täcken och överkast filtarna bruna gröna randiga blommönstrade och vi hör samtalen i de
andra rummen vi hör kyssarna gråten lyssnar bakom dörrar med örat mot väggen och vi sliter av oss
kläderna river klöser de vita väggarna igen och igen din hand på mitt bröst din hand håller händer händer
kring mina höfter skinkorna brösten avtryck mot bord och stolar händer mot sänggavlar händer händer vad
är det som händer vi sliter av oss kläderna nej vi sliter inte av oss kläderna går sedan genom rum efter rum
river itu skuggorna rummen mosaiker pappersremsor är det enda som är kvar flimrande väggar vi reser oss
upp och går vi reser oss upp och går vi reser oss upp och går ochgårreserochgåruppochut genom dörren


- ur manus under arbete

m?nsterf?rger

Yoko Ono: Walk Piece


*
Walk piece

Stir inside your brains with a penis
until things are mixed well.
Take a walk.

(1961 winter)


 - ur Grapefruit. A book of Instructions and Drawings.


Bon & sex

ja, det är ju vår, om inte sommar de senaste dagarna, och det känns som jag var tvungen förnya mig lite så det fick bli en annan design på bloggen. hehe, stora saker. lite romantiskt och blått fick det bli tillsist. ja, det är mycket kärlek i luften nu, det känns fint. att vara kär.


'
och senaste bon (# 37) handlar om sex, och jag är med, hehe. men det känns så frustrerande (och lite skamset på nåt sätt) - jag kunde ha sagt så mycket mer. sen blev det så konstigt för det låter som att jag inte vet vad 69:an är för nåt, haha... ja, ja det är inte lätt med samtal som blir överförda till text. och en annan sak, jag använder aldrig ordet "penis", typ aldrig nånsin, vet inte var det kom ifrån den kvällen, haha. märkligt. men är ni nyfikna så läs senaste numret av bon, tre olika samtal. jag samtalar där tillsammans med sigge eklund, gudrun schyman, martin kellerman, lasse lindh, lady oskar och linna johansson. om onani, sexuella fantasier m m. men jag vet ju hur det ofta blir i sån där sammanhang för mig, i samtal med mer än tre personer blir jag ganska tyst, jag är aktiv och med i samtalet, visst, men låter gärna andra prata, tar inte plats, slänger in en kommentar här och där men utvecklar sällan mina resonemang, vet inte riktigt varför, men blir ofta så, och jag känner mig nästan lite frustrerad, fan jag kunde ha sagt så mycket mer, avslöjat så mycket mer, hehe. tänker att kanske kanske ska jag skriva av mig här på bloggen, komplettera, utveckla mina tankar, inspireras av de där samtalen och spinna vidare, tala ut mer, här. ett bättre forum för mig kanske. så det är fullt möjligt att det blir en fortsättning på samtalet... vi får se!
Uppdatering


samtidigt tänker jag: rätten att vara tyst, en önskan att inte tala om allt, viljan att behålla vissa saker för sig själv, inte bara för att man skäms/blir generad, är ovan att prata om sex, eller för att man är orolig att inte vara pk, och inte för att man känner "åh, jag borde/måste vara öppen och frigjord och våga tala om allt" för det kanske jag inte vill, jag övar mig jag samtalar sällan öppenhjärtigt om sex med mina vänner, jag vet inte alltid om jag vill prata om sex och vissa saker är intimt förknippade med den person man för tillfället har en relation till - och framför allt är det väl där, tillsammans med den personen, som samtalet ska och borde pågå, fortgå, kontinuerligt, fantasier berättas och kanske genomföras i praktiken, i ömsesidigt förtroende.

men jag funderar iallafall vidare, och kanske blir det nån slags fortsättning här på bloggen, en mer komplicerad sådan kanske... nedanstående inlägg satte igång nya funderingar kring samtalet i sig, normer kring sex och sexualitet, vad som sades och vem som sa det osv osv

"fuck your mama"

"låt oss tala om sex" (från bloggen femisex: drift)


*
Uppdatering.
Mer reaktioner på artiklarna i bon, här en som var positiv:

"Fint liksom, öppenhjärtligt" /Rodeo Magazine: Caroline Ringskog Ferada-Noli